<h3>Suroviny</h3> <ul> <li><i>500 g nahrubo nastrouhané <a href="https://zena-in.cz/clanky/podobne/cukety" target="_blank" rel="noopener noreferrer">cukety</a></i></li> <li><i>3 vejce</i></li> <li><i>100 g jemných ovesných vloček</i></li> <li><i>sůl</i></li> <li><i>čerstvě mletý červený kampotský pepř</i></li> <li><i>80 g najemno nastrouhané goudy</i></li> <li><i>zelené čerstvé bylinky</i></li> </ul> <div> <div> <div>MOHLO BY SE VÁM LÍBIT:</div> <div><a href="https://zena-in.cz/clanek/rychle-mekke-a-hlavne-domaci-snadne-chlebove-placky-ktere-si-zamilujete" target="_blank" rel="noopener noreferrer"> Rychlé, měkké a hlavně domácí: snadné chlebové placky, které si zamilujete </a></div> </div> </div> <h3>Postup</h3> <p>Cukety nastrouhejte nahrubo do větší mísy. Osolte a nechejte chvíli „vypotit“, aby se cuketa zbavila přebytečné vody. Vodu vymačkejte.<br />Přidejte vejce a promíchejte. Nasypejte ovesné vločky a nastrouhaný sýr. Ochuťte pepřem a nasypejte čerstvé bylinky.<br />Umíchejte těsto, které necháte půl hodiny odpočívat. Ovesné vločky nasají tekutinu a vznikne hustější hmota.<br />Z těsta tvořte placičky a smažte z obou stran v rozpáleném slunečnicovém oleji. Kdo nechce smažit, můžete placky tvarovat na plech s pečícím papírem a péct na 220 °C, dozlatova (bude to trvat okolo 15 minut, podle tloušťky placiček).<br />Podávejte třeba jako výborný oběd s bramborem, bramborovou kaší nebo salátem. Jsou výborné i studené, jako svačina nebo lehká večeře.<br />Připravte si třeba dip z bílého jogurtu, česneku a bylinek.<br /><i>Můj tip: Místo ovesných vloček můžete použít polohrubou mouku.</i></p> <p><b>Dobrou chuť přeje Elly.</b><a href="https://zena-in.cz/clanek/kvetakove-placky-s-vysocinou" target="_blank" rel="noopener noreferrer"></a></p> <div> <div> <div>MOHLO BY SE VÁM LÍBIT:</div> <div><a href="https://zena-in.cz/clanek/kvetakove-placky-s-vysocinou" target="_blank" rel="noopener noreferrer"> Květákové placky s Vysočinou </a></div> </div> </div> <h3>Související články</h3><ul> <li><a href="https://zena-in.cz/clanek/olivove-bagetky-jako-zpekarny-dokonala-chut-stredomori-pro-kazde-grilovani" title="Olivové bagetky jako z pekárny – dokonalá chuť Středomoří pro každé grilování" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Olivové bagetky jako z pekárny – dokonalá chuť Středomoří pro každé grilování</a></li> <li><a href="https://zena-in.cz/clanek/testoviny-s-liskami-ktere-voni-po-rozmarynu" title="Těstoviny s liškami, které voní po rozmarýnu" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Těstoviny s liškami, které voní po rozmarýnu</a></li> <li><a href="https://zena-in.cz/clanek/pekanove-pletence-smedem-pecte-sohledem-na-prirodu" title="Pekanové pletence s medem: pečte s ohledem na přírodu" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Pekanové pletence s medem: pečte s ohledem na přírodu</a></li> <li><a href="https://zena-in.cz/clanek/spotrebujte-cukety-marinova-pecena-na-grilu-chutna-skvele" title="Spotřebujte cukety: Marinová pečená na grilu chutná skvěle" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Spotřebujte cukety: Marinová pečená na grilu chutná skvěle</a></li> <li><a href="https://zena-in.cz/clanek/letni-aromaticke-osvezeni-domaci-levandulovy-sirup" title="Letní aromatické osvěžení: domácí levandulový sirup" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Letní aromatické osvěžení: domácí levandulový sirup</a></li> </ul>